Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Κινήσεις του μέλλοντος

                   

             Συνεχίζεται το άνοιγμα του κόμματος της ΝΔ στην βάση. Μετά την επιτυχημένη πρωτιά, σε πλαίσιο ΝΔ πάντα, της εκλογικής ανάδειξης προέδρου συζητείται τώρα και η εκλογή πρόεδρου ΟΝΝΕΔ από την βάση.
             Χαρακτηρίζεται σημαντική η πρωτοβουλία και η κίνηση για συγκεκριμένους λόγους, όχι καθαρά πολιτικούς αλλά κυρίως μεθοδικούς στην κατεύθυνση αποκατάστασης της εσωκομματικής συοχής, τάξης και ηρεμίας.
Οι πρωτοβουλίες σε πλαίσιο κόμματος συνεχίζονται και καθίστανται σημεία αναφοράς και εξέλιξης για την ευρύτερη παράταξη. Ο κυριότερος ίσως λόγος, που καθιστά το εγχείρημα αυτό σημαντικό είναι η αποφασιστική  προσπάθεια άμεσης επικοινωνίας και επαφής με τον κόσμο της ΝΔ. Γίνεται, δηλαδή, η   προσπάθεια,η κάθε σημαντική κίνηση για το μέλλον και την πορεία του κόμματος να καθιστά τον ψηφοφόρο ή καλύτερα υποστηριχτή του κόμματος κοινωνό και συμμέτοχο.
Ο ΝΔκράτης θα έχει λόγο και ρόλο ουσίας. Σε προηγούμενες παρόμοιες στιγμές εσωκομματικής πολιτικής εξέλιξης, περιορίζονταν στο να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να τις σχολιάζει θετικά ή αρνητικά, χωρίς ασφαλώς να μπορεί να εκφραστεί..Τώρα όχι μόνο θα  εκφραστεί, αλλά ταυτόχρονα θα αποτελέσει μέρος αυτής της πολιτικής εξέλιξης.
              Η μεγάλη και ίσως μοναδική αλήθεια της πολιτικής αλλά και ουσιαστικής στιγμής του σήμερα σχετικά με την ΝΔ είναι πως έχει ανάγκη τον κόσμο της. Είναι αναγκαία η ουσιαστική επαφή με τον κόσμο και είναι ασφαλώς κάτι που και το ίδιο το άτομο θεωρεί ανάγκη. Με το να δίνεις βήμα εκχωρείς αυτόματα εξουσία, έστω και σε επικοινωνιακό επίπεδο.

Εκλέγουμε επομένως πρόεδρο ΟΝΝΕΔ.
Το άνοιγμα στην κοινωνία και στον κόσμο έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει ουσία αλλά και πρακτική εφαρμογή..Ο κόσμος της ΝΔ θα επιστρέψει επί της ουσίας στο κόμμα της ΝΔ μόνο όταν ο λόγος ,η φωνή του και η στάση του θα αποκτήσουν την αναγκαία νομιμοποίηση ,που αυτή η συμμετοχή του στις εκλογικές εσωκομματικές εξελίξεις συνεπάγεται και παρέχει...
Ελπίζουμε και αναμένουμε περισσότερες και πεισσότερες μεστές σε ουσία και αξία κινήσεις, έντονης δυναμικής και ουσιαστικής πορείας και στάσης..