Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Μια απάντηση που οφείλουμε..

Αγαπημένοι μου φίλοι,

 Παραθέτω εδώ ένα κείμενο του αγαπημένου μου φίλου Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη.

 Το συγκεκριμένο κείμενο αποτελεί απάντηση (την οποία σέβομαι και υιοθετώ απόλυτα) του ίδιου του Αντώνη σχετικά με ένα συγκεκριμένο δημοσίευμα..Ο λόγος που εγώ θα αναρτήσω την απάντηση αυτή είναι πως αναφέρεται στον ιδιαίτερα σημαντικό και γνωστό ιστιότοπο press-gr, ο οποίος αποτέλεσε το πρώτο φιλόξενο και ουσιαστικό βήμα για να εκθέσω τις απόψεις και τις ιδέες μου χωρίς ίχνος λογοκρισίας και περιορισμών....Το press-gr αποτελεί βήμα έκφρασης πολιτικών σκέψεων και ευρύτερης ενημέρωσης πολλών σημαντικών ανθρώπων..


Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη

Αγαπητέ dr. SeenG,

Εύχομαι ολόψυχα να συνεχίσεις να μας χαρίζεις ξεχωριστές διαδικτυακές στιγμές και χαίρομαι πραγματικά που αρχίζεις νέο κύκλο συνεδρίων. Χρειάζεται το ιδιαίτερο χιούμορ σου και απαιτούνται τα καυστικά πειράγματά σου σε φωτογραφίες της επικαιρότητας, ειδικά τούτη την περίοδο μιζέριας και ολικής κρίσης που διανύουμε.
Μιας, όμως, που φέρεις τον τίτλο του "ψυχολόγου" και συνηθίζεις σε ακροάσεις, θα δεχθείς φαντάζομαι μια σημείωσή μου στο επετειακό κείμενο που έγραψες για τα 2 χρόνια παρουσίας σου (http://www.mediasoup.gr/node/10819) στο διαδίκτυο. Διαβάζοντας το, δεν σου κρύβω ότι στο τέλος με ενόχλησε η αναφορά σου στο PRESS-GR. Εκεί, ανάμεσα στις άλλες ευχαριστίες σου, γράφεις:
"Επίσης πρέπει να κάνω μια –μικρή έστω- αναφορά και σε δύο blogs, από τα παλιότερα στο χώρο, που με «ανάγκασαν» για πρώτη φορά να ακούσω τη λέξη «ιστολόγιο». Το περίφημο Press-gr, με το οποίο είχε γίνει μεγάλος πάταγος για ένα σκάνδαλο, το οποίο δε θυμάμαι ντιπ… τι αφορούσε και φυσικά το blog της Αμαλίας."
Θεωρώ ατυχή τη συγγραφική σου αυτή στιγμή, καθώς χωρίς ίσως να το θέλεις και ελπίζω δίχως να 'ναι αυτός ο σκοπός σου, απαξιώνεις ένα blog του οποίου πολλοί του οφείλουμε πολλά. Όπως και εσύ, αλλά και ο υπογράφων.
Είναι αυτή η αναγνώριση στο PRESS-GR, σε συνδυασμό με τον συνειδησιακό μου κόσμο, που με καλεί -με πειθαναγκάζει-να σου γράψω αυτές τις σειρές, καθώς νιώθω την ανάγκη να υπερασπιστώ ένα blog, χάρη στο οποίο οφείλω και οφείλεις την αναγνωρισημότητά σου, γιατί μην ξεχνάς ότι προϋπήρχε και -αν δεν κάνω λάθος- ήταν το πρώτο που διαφήμισε και μάλιστα δίχως ανταλλάγματα και δίχως ίδιον όφελος τη δουλειά σου. Εκτός από αυτήν την όποια αναγνωρισιμότητα, του οφείλουμε -όπως κι εσύ παραδέχτηκες, αλλά άκρως αποτυχημένα εξέφρασες- το "μικρόβιο" του blogging. Εκείνο σου κατέδειξε, με περίτρανο τρόπο, ότι μπορείς από τον καναπέ ή το γραφείο σου στην Κατερίνη να εισακουστείς σε ένα ευρύ κοινό και σε έκανε να πιστεύεις ότι μπορείς να συμβάλλεις, με το δικό σου τρόπο, στην αλλαγή ή έστω στην επισήμανση κάποιων κακώς κείμενων και πεπραγμένων σε τούτον το τόπο. Είχε για σένα, για μένα και για πολλούς άλλους, το ρόλο που έχουν τα παραμύθια με τους πρίγκιπες σε συνειδήσεις και όνειρα κοριτσιών της ηλικίας σου, μικρότερα και μεγαλύτερα. Μόνο που το PRESS-GR σε έπεισε ότι η φωνή σου μπορεί να ακουστεί. Η άποψη σου μπορεί να επηρεάσει. Η παρέμβασή σου μπορεί να ενοχλήσει. Η γλώσσα σου μπορεί να τσακίσει. Το χιούμορ σου μπορεί να βρει ευρύτερη απήχηση από τη γειτονιά σου και τις παρέες σου.
Οφείλεις, λοιπόν, κι εσύ νομίζω, στην επετειακή σου αναφορά να είσαι πιο προσεκτικός και να μην γράφεις με απαξία για εκείνο. Για την ενημέρωσή σου, αν και θα έπρεπε να το γνωρίζεις αφού ασχολείσαι με θέματα της επικαιρότητας, σου γνωστοποιώ ότι το PRESS-GR δεν σχετίζεται με κάποιο "σκάνδαλο" αλλά κάποιοι "καλοπροαίρετοι" -με τους οποίους πρόσφατα ο κ. Σαμαράς συνέφαγε έχοντάς τους στο τραπέζι σε προεδρική θέση- κατηγόρησαν αβάσιμα το blog, με αποτέλεσμα εκείνο να αθωωθεί πανηγυρικά. Σου γνωστοποιώ ότι το PRESS-GR το έχουν τιμήσει με την παρουσία τους (σε συνεντεύξεις), πριν από κάθε άλλο blog και portal, εξέχουσες προσωπικότητες από την πολιτική ζωή, τον χώρο των τεχνών, των επιστημών και της τηλεόρασης. Καταλαβαίνεις ότι η απαξιωτική αναφορά, προσβάλλει πρώτα απ' όλα εκείνους. Επιπρόσθετα, σου υπενθυμίζω ότι το PRESS-GR δεν έχει κάποια ιδιαίτερη επισήμανση από τη google και δεν προειδοποιεί τους αναγνώστες ότι πρόκειται να μεταβούν σε χώρο "ακατάλληλο".
Θεωρώ ότι είναι πιο ασφαλές και έγκυρο, αν δεν γνωρίζεις την (όποια) ιστορία, να μην την αναφέρεις ντιπ. Έτσι δεν είναι;
Μεγαλώνουμε και δυστυχώς δεν μπορώ να εντάξω το ατόπημά σου στην μετεφηβική ανωριμότητα και γνωρίζεις -ως έμπειρος πια- ότι τέτοιου είδους αναφορές και συσχετίσεις δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις.
Είμαι σίγουρος ότι θα κατανοήσεις την επισήμανσή ενός νέου που γράφει για 3 χρόνια και έχει την τιμή οι απόψεις του να έχουν φιλοξενηθεί και να τις δίνονται το φιλόξενο και σημαντικό βήμα τόσο, του PRESS-GR (το οποίο αγαπώ και σέβομαι απεριόριστα), όσο και του mediasoup (του οποίου μπορώ να δηλώνω εξωτερικός συνεργάτης).

Φιλικά,
Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης