Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Η επικοινωνία μετράει..

Το ζητούμενο δεν είναι πάντοτε η επιτυχία. Δεν μπορείς πάντοτε να πετυχαίνεις..

Το παιχνίδι ή η προσπάθεια δεν κρίνονται αποκλειστικά και μόνο στο αποτέλεσμα.
Σίγουρα το αποτέλεσμα είναι εκείνο που θα καθορίσει το νικητή και τον ηττημένο, αλλά δεν είναι η μόνη παράμετρος που θα χρησιμοποιηθεί για την εκτίμηση του αποτελέσματος.
Ακόμη και σε μια εξαιρετικά δύσκολη στιγμή, όπως είναι αυτή που αντιμετωπίζουμε εθνικά με την κατάσταση της οικονομίας, δεν είναι απαραίτητο να είμαστε οι ηττημένοι.
Η ευελιξία και η δυνατότητα να αντιμετωπίσεις την κατάσταση με δύναμη, θάρρος και ευφυία είναι πολύ πιθανό να ανατρέψουν την κατάσταση και η ελληνική εν προκειμένω πλευρά να αποδειχθεί ισχυρός παίχτης και νικητής.
Δεν μας επιβάλλει κάποιος να είμαστε εσωστρεφείς και διαρκώς ηττοπαθείς, ίσως αυτό είναι μόνιμο ίδιον της ελληνικής πλευράς. Είναι ανάγκη να δούμε την κατάσταση διαφορετικά
Έπρεπε από την αρχή να διαπιστώσουμε την αλήθεια, να δεχτούμε την κατάσταση και να αντιμετωπίσουμε ουσιαστικά τα όσα έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Να υπερασπιστούμε την έστω και δύσκολα ευρωπαϊκή χώρα μας και να διαπραγματευτούμε επί ίσοις όροις το μέλλον μας.


Προσωπικά, αυτό πιστεύω πως είναι ουσιαστικά το πρόβλημα. Δεν προσπαθούμε αρκετά (αναφέρομαι σε κάθε κυβέρνηση). Ακολουθούμε στάση εσωστρέφειας και ηττοπάθειας και κάθε έννοια καθαρής και ευθείας υπεράσπισης των συμφερόντων μας χάνεται μέσα στη διαδικασία αναμονής κάθε είδους βοήθειας..
Η ελληνική πλευρά πρέπει να δυναμώσει..Ούτως ή άλλως η επικοινωνία μετράει και μάλιστα μετράει πολύ...Ας φανούμε δυνατοί, ας φανούμε ουσιαστικοί..