Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Νέα Εποχή....χωρίς δισταγμούς

Ανεξάντλητοι οικονομικοί όροι,
διαβουλεύσεις με θέμα την οικονομία, δημοσκοπήσεις, πρώην υπουργοί Οικονομίας, πρώην πρωθυπουργοί, πρώην ειδήμονες( που εκ των πραγμάτων δεν ήξεραν τι έκαναν όσο είχαν την εξουσία), ένας πρωθυπουργός ουσιαστικά παγιδευμένος στις διαθέσεις ευρωπαίων και υπερατλαντικών προσωπικοτήτων και ολόκληρη η πολιτική ζωή να αναμένει την κοινωνική αναταραχή και να υφίσταται την απόλυτη και την πιο ουσιαστική (ελπίζω) στα πολιτικά χρονικά αμφισβήτηση..

Αυτό είναι εν ολίγοις το πολιτικό πλαίσιο σήμερα.
Θα ήθελα να θέσω ένα ερώτημα: Υπάρχει σήμερα έστω και ένας Έλληνας πολίτης που αναμένει λύση από τους πολιτικούς;
Υπάρχει έστω και ένας Έλληνας που πιστεύει πως η ελληνική πολιτική πλευρά μπορεί να διαπραγματευτεί στο εξωτερικό (όποια απόφαση και αν λαμβάνεται, τα spread αυξάνουν);

Παρακολουθούμε με λύπη και απορία τις εξελίξεις..
Γνωρίζουμε το "γιατί"..
Γνωρίζουμε το "ποιοι"..
Δεν γνωρίζουμε όμως το "μετά"..

Για πρώτη φορά οι Έλληνες δεν αισιοδοξούν πως "όλα θα γίνουν", απλά και μόνο γιατί δεν μπορούν να γίνουν..Το πλαίσιο ζωής που θα τεθεί θα είναι δύσκολο..
Θα γίνει αποδεκτό;

Η θεωρητική κουβέντα για τις εξελίξεις,τα αίτια, την κατάσταση αφορά λίγους...Οι περισσότεροι θα πρέπει να επωμιστούν ουσιαστικά την ευθύνη και πολύ φοβάμαι πως δε θα τη δεχτούν εύκολα..

Ευθύνη έχουν όσοι κυβέρνησαν.
Όρισμένοι θα απαντήσουν πως ευθύνη έχουν και όσοι ψήφισαν καθώς συντηρούσαν την κατάσταση αυτή..

Όχι.
Η ανικανότητα των πολιτικών είναι φανερή μόνο εκ του αποτελέσματος..

Στο εξής μόνο όσοι μπορούν και όσοι θα μπορέσουν..Κανένας άλλος...Μην ξεχνούμε πως η ψήφος πλεόν δε θα είναι χαριστική...δεν έχουν πλεόν τίποτε να δώσουν...