Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Οι νέοι πολιτικοί όπως πρέπει..

 Όταν ακούς έναν πολιτικό να μιλάει και μάλιστα όταν πρόκειται και για ένα νέο πολιτικό περιμένεις να ακούσεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα.

Ασφαλώς και περιμένεις να ακούσεις κάτι σύγχρονο, κάτι που να έρχεται από το παρόν και να κατευθύνεται στο μέλλον.

Ο λόγος του πρέπει να είναι άμεσος και να αντιλαμβάνεσαι από την πρώτη στιγμή πως πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο που μπορεί να σταθεί στο σήμερα αλλά και να παράγει πολιτικό λόγο.


Ο ξύλινος λόγος είναι σημείο- βόμβα..Όσο περισσότερο αποστασιοποιηθείς από κάθε είδους τυποποιημένη πολιτική σκέψη και έκφραση τόσο καλύτερα είναι. Θα σε αντιληφθούν καλύτερα
όσοι θα σε ακούσουν και δε θα σκεφτούν πως τους θυμίζεις τον γραφικό πολιτικό στην τηλεόραση. Είναι πολύ δύσκολο να αποφύγεις "το σημερινό μέσο τρόπο πολιτικής έκφρασης" καθώς οι νέοι που θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική τις περισσότερες των περιπτώσεων επιλέγουν να μη σκέφτονται πάρα μόνο να μιλάνε..

Τώρα αν εσύ επιλέξεις και αποφασίσεις να στήρίξεις την πολιτική σου καριέρα στη σκέψη θα πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά τι θα επιλέξεις να σκέφτεσαι...Με απλά λόγια μη καταφύγεις σε ακρότητες απλά και μόνο για να πείσεις πως φέρεις και εκφράζεις κάτι καινούργιο γιατί τότε διττό το κακό που θα πετύχεις:
1. να τρομάξεις τη βάση
2. η βάση να πειστεί (και αν συνηθίσουν στην ακρότητα τότε...θα τους φαίνεται φυσιολογική.)
Μπορείς να πείσεις μόνο εάν επιλέξεις να εκφραστείς με τους όρους και το πνεύμα της εποχής..Να μη θυμίσεις παρελθόν αλλά  και να μη θυμίσεις και πολύ μέλλον..Απλά να μιλάς για το παρόν χαράσσοντας την προοπτική του μέλλοντος, ζητώντας όμως τη βοήθεια όλων...Ο πολιτικός δεν προχωράει ποτέ μόνος του. Χρειάζεται τον κόσμο...τη συναίνεση..

Μέσος και μεστός λόγος. Κατανοητός αλλά να στηρίζεται στην επιστήμη του..
Να ξέρει τον πολιτικό χώρο αλλά και να διακατέχεται και από μια σχετική άγνοια κινδύνου...

Θα μου πει κάποιος: δύσκολα
Εγώ όμως θα πω: και όμως...