Σάββατο 3 Απριλίου 2010

Χρόνια Πολλά,
Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!!!
Εύχομαι όμορφες γιορτές σε όλους και προσωπική πνευματική Ανάσταση στον καθένα!!!

ΥΓ. Οι γιορτές πάντα με μέτρο και προσοχή!!!


Φιλιά Πολλά                        

Τον αντίπαλο κράτα τον κοντά...

Λοιπόν ας υποθέσουμε πως επιλέγεις να ασχοληθείς με την πολιτική.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πιστεύεις σε μια ιδέα. Θα πρέπει να πιστεύεις σε μια δυνατή ιδέα ευρύτερης νομιμοποιήσης και κοινωνικής αποδοχης. Τα πιστεύω σου θα χαράξουν την πολιτική σου αλλά θα διαμορφώσουν και τη στρατηγική σου..

Το δεύτερο πράγμα που πρέπει να σκεφτείς ως ανερχόμενο πολιτικό πρόσωπο είναι σε ποια άτομα θα στηριχτείς και εν τέλει ποια θα σε στηρίξουν. Σχετικά με τα άτομα που θα στηριχτείς θα πρέπει να διευκρινίσουμε το αυτονόητο: η στήριξή τους μεταφράζεται σίγουρα σε ψήφο αλλά και σε γενικότερη στήριξη που απαιτείται και χρειάζεται στο πλαίσιο μια εκλογικής διαδικασίας.

Το τρίτο είναι να σκεφτείς τι πρέπει να φοβάσαι και κυρίως ποιούς.
Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα..

Ο φόβος στην πολιτική δεν είναι ίδιος με τον φόβο που μπορεί να νιώσει κάποιος στην καθημερινότητά του. Ο φόβος στην πολιτική σχετίζεται με φαινόμενα πολιτικού ανταγωνισμού αλλά και από τις συνέπειές του. Είναι ο φόβος, βάσει του οποίου διαμορφώνεται η τακτική σου αλλά και γενικότερα η πολιτική σου συμπεριφορά.
Ο φόβος σε καθιστά πιο προσεκτικό και πιο περιορισμένο, καθώς κατά βάση ελέγχεσαι και αξιολογείσαι από τον αντίπαλο. Ο αντίπαλος θα θέσει τα όρια βάσει των οποίων θα κινηθείς και σε πολλές περιπτώσεις θα θέσει και τα όρια του παιχνιδιού (αν το κάνει, θα το κάνεις και εσύ..απλά και μόνο για να μείνεις εντός παιχνιδιού).

Για να γίνεις πολιτικός χρειάζονται πολλά. Μέσα σε αυτά τα πολλά χρειάζονται και οι κατάλληλες συγκυρίες. Ένας συγχρονισμός, δηλαδή, πρωτοβουλιών και κινήσεων που τελικά θα διαμορφώσουν κατάλληλα τη στιγμή για την ανάδειξή σου..Το πρόσωπο όμως που θα ορίσει στην πράξη τις κινήσεις και τις μεθόδους είναι ο αντίπαλος. Τον παρατηρείς και ενεργείς..


Καλές Γιορτές.
Καλή Ανάσταση Σε Όλους!!