Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Οι νέοι στην πολιτική

            Πώς αντιμετωπίζει η νεολαία την πολιτική σήμερα;
Σίγουρα πολύ διαφορετικά από ότι την αντιμετώπιζε στο παρελθόν και από ότι θα την αντιμετωπίζει στο μέλλον...
Οι νέοι ασχολούνται, πιστεύουν ταυτίζουν το μέλλον και την πορεία τους με την πολιτική;

Μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης, μέσα από δημοσκοπήσεις αλλά και από την καθημερινή έκφραση δεν εμφανίζεται υπέρ της πολιτικής. Παρουσιάζεται επικριτικό και ανασφαλές σχετικά με την πολιτική του παρόντος και μέλλοντος. Έρευνες δείχνουν πως οι νέοι δεν ενδιαφέρονται, δεν επιθυμούν και δεν εκτιμούν την παρούσα πολιτική δράση.

Παραδοσιακά οι νέοι επικρίνουν και αμφισβητούν την πολιτική. Δεν δέχονται εύκολα τα όσα προσφέρουν οι πολιτικοί στην πολιτική και εκφράζουν διάθεση και ανάγκη για αλλαγή..

Σήμερα οι νέοι παρουσιάζονται απογοητευμένοι. Οι πολιτικές ίσως εξελίξεις των τελευταίων ετών ενδεχομένως να μην επέτρεψαν στους νέους να καλλιεργήσουν την πολιτική τους δράση.
Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτε.
Κανείς δεν μπορεί να καταστήσει την πολιτική σκέψη του νέου αδρανή.. Η απογοήτευση που πιθανότατα να προέρχεται από το πολιτικό σκηνικό μπορεί να αποτελέσει το πιο βαθύ κίνητρο για την πολιτική αφύπνιση και δράση..

Οι νέοι, που συμμετέχουν στις πολιτικές νεολαίες και δραστηριοποιούνται πολιτικά, αλλά και οι μη κομματικοποιημένοι νέοι διαθέτουν σίγουρα πολιτική άποψη...Όλοι έχουν πολιτική άποψη και αυτό τελικά είναι το μεγάλο ζητούμενο, οι νέοι δηλαδή να εκφράζονται συνειδητά πολιτικά. Η ενίσχυση της πολιτικής συνείδησης της νεολαίας αποτελεί το μεγάλο στοίχημα των πολιτικών. Οι πολιτικοί εχουν στη διάθεση της βάσης τους μια νεολαία απογοητευμένη, ενδεχομένως απούσα από τις εκλογικές διαδικασίες, αλλά ταυτόχρονα με έντονα πολιτικό στίγμα..
Οι όσες επικρίσεις για τους νέους σήμερα δεν αναφέρονται και δεν αγγίζουν το σύνολο της νεολαίας.. Η νέα γενιά φέρει αισιόδοξα στοιχεία..Με τον λόγο, την ψήφο αλλά πάνω από όλα με την αφύπνιση και την πολιτική εγρήγορση θα διαδραματίσουν ρόλο στο μέλλον.
Το ζητούμενο επομένως είναι ο ανοιχτός ,συνεχής και άμεσος διάλογος πολιτικών-νεολαίας.Μόνο με αυτόν τον τρόπο η πολιτική θα λάβει μηνύματα που θα την βοηθήσουν  για το μέλλον και η νεολαία θα γνωρίσει την πολιτική και κομματική δράση και θα κατανοήσει τον κόσμο της πολιτικής..  .Μόνο όταν τελικά γνωρίσεις κάτι, δεν το κρίνεις αβίαστα και αναίτια... 
Πότε όμως οι νέοι θα δηλώσουν παρόν στην πολιτική ζωή;
Η καθαρή και απόλυτη απάντηση είναι, πως μόνο όταν θα αντιληφθούν την ηθική, τις αξίες και ένα κράτος δικαίου, στο οποίο μπορούν να υπάρξουν και να σταθούν ισότιμα και με ασφάλεια...


1 σχόλιο:

  1. Μάλλον ποτέ δε θα γίνει αυτό που περιγράφεις στη τελευταία παράγραφο!!! Βένη, οι νέοι που συμμετέχουν στους διάφορους πολιτικούς οργανισμούς νεολαίας, δε σημαίνει πως ξέρουν και για τη συμμετέχουν, να μην είμαστε και τόσο σίγουροι, αμφιβάλω αν οι περισσότεροι από αυτούς ξέρουν τη πραγματικά εκπροσωπεί το κόμμα τους, αλλά και η συγκεκριμένη πολιτική οργάνωση που ανήκουν!! Έχει απαξιωθεί πλέον η πολιτική από τη νέα γένια, αν κάτσεις και συζητήσεις με φίλους για πολιτική και πολιτικούς οι μισοί θα σε αγνοήσουν, κάποιοι θα σε πουν και μ@@@@@ και ίσως βρεθεί ένα,δύο άτομα που θα πουν μια κουβέντα αλλά και αυτή μισή!! Πιστεύω πως όσοι από μας τους νέους ασχολούνται το κάνουν γιατί αγαπούν πραγματικά τη πολιτική!! Και δε πάω στο κομμάτι, οι πολιτικοί να ασχοληθούν με τη νεολαία, άστο αυτό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή