Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2010

Αντιμετωπίστε τους!!!!!!!!!


Η μεγαλύτερη απειλή του αιώνα σε παγκόσμιο επίπεδο χωρίς καμία αμφιβολία είναι η τρομοκρατία..Αποτελεί την μεγαλύτερη απειλή καθώς τα στοιχεία του απρόβλέπτου ,του μη αναμενώμενου και του μη αντιμετωπίσημου σχετίζονται με τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών, είναι στο προσκήνιο και προκαλούν φόβο...
Ο τρομοκράτης δεν αντιμετωπίζεται .Δεν μπορούμε να ελπίζουμε πως κάποια στιγμή θα αλλάξει σκέψεις , τρόπο δράσης και θα σταματήσει να τρομοκρατεί..Ακολουθεί συγκεκριμένες και ταυτόχρονα ασαφείς γραμμές δράσης ,που προκαλούν και γίνονται γνωστές μόνο αφού και εφ'όσον συμβούν..

Οι τρομοκρατικές οργανώσεις στην χώρα μας πέρα από οποιοδήποτε άλλο στόχο διαθέτουν εκ καταστατικού ,επιθυμούν να απαξιώσουν με καταλυτικό τρόπο  το σύγχρονο πολιτικό και κοινωνικό καθεστώς της χώρας...Με άλλα λόγια εκτός από την πρόκληση σοβαρής απειλής για την προσωπική και δημόσια ζωή,θέτουν ως στόχο την γελειοποίηση του εγχώριου συστήματος...Επιθυμούν να δείξουν πως η δύναμή τους είναι ισχυρή και περνάει παντού...

Πρόσφατο παράδειγμα η τρομοκρατική επίθεση μπροστά στην Βουλή Των Ελλήνων. Δεν γνωρίζω άν και κατά πόσο ο περίγυρος της Βουλής  είναι όντως το καλυτερα φυλασσόμενο σημείο της χώρας,αυτό όμως που είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο είναι πως το σημείο εκείνο αποτελεί σημείο Σύμβολο,σημείο Δημοκρατίας,σημείο Ιστορίας ,σημείο της Ελλάδας...Ποιος θα μπορούσε να είναι πιο βολικός στόχος για όσα θα ήθελαν να πετύχουν και να καταφέρουν;   Και έτσι αυτό το σημείο αποτέσε στόχο επίθεσης..
.Στόχος της επίθεσης όμως, όπως φαίνεται ,δεν ήταν  να προκληθεί πραγματική απειλή για την ανθρώπινη ζωή ,αλλά μόνο η επίδειξη δύναμης ,ισχύος αλλά και της ικανότητας να περνούν παντού και να δείχνουν ότι το πλαίσιο ασφάλειας της χώρας δεν είναι αρκετό για να τους σταματήσει..
Η επόμενη μέρα ασφαλώς και απαιτεί μέτρα...Αλλά πέρα από τα όποια μέτρα ,απαιτείται οι επικεφαλής να απαντήσουν σε ερωτήματα.
Το σημείο επίθεσης ήταν επαρκώς φυλασσόμενο;
Αν δεν ήταν επαρκώς φυλασσόμενο, πρέπει να δώσουν απάντηση στο γιατί δεν ήταν;
Θα επιτραπεί ανάλογη επίθεση;
Πως θα αποτρέψουν το ενδεχόμενο μιας επανάληψης της επίθεσης;


Στόχος επομένως όχι μόνο της αστυνομίας και του αρμόδιου Υπουργείου,αλλά και ολόκληρου του πολιτικού και κοινωνικού συστήματος είναι να καταστεί εμφανές ως πράξη και ως ιδέα  ΠΩΣ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...
Πως θα γίνει όμως αυτό;
Ασφαλώς όχι με βεντετισμούς και όχι με τήρηση  ανόητης και ανώριμης στάσης εκ μέρους των επικεφαλής του υπουργείου ...
Κανένα πρόβλημα δημόσιας τάξης δεν πρόκειται να επιλυθεί αν οι επικεφαλείς θα  προσπαθήσουν να βρούν λύσεις  μέσα σε πλαίσιο βεντέτας και εκδικητικής διάθεσης..
Απαιτούνται σωστοί χειρισμοί ..
Οι σωστοί χειρισμοί απαιτούν ορθή κρίση..
Μόνο όμως  οι σωστοί πολιτικοί διαθέτουν ορθή κρίση..Οποιοδήποτε άλλο είδος πολιτικών καθίσταται επικίνδυνο και εξίσου απειλητικό για το πολιτικό σύστημα της χώρας..
Ας ελπίσουμε πως οι επόμενες μέρες θα καταδειξουν σωστές αποφάσεις και χειρισμούς ,ικανούς να φέρουν πλαίσιο ασφάλειας στον Έλληνα πολίτη..
Διαφορετικά δεν είναι κακό οι επικεφαλής να δηλώσουν αδυναμία και να αναλάβούν με τη σειρά τους εκείνοι που ενδεχομένως θα μπορέσουν να αποδώσουν καλύτερα...

2 σχόλια:

  1. -Νόμιζα ότι το μεγαλύτερο σύγχρονο πρόβλημα είναι η κλιματική αλλαγή λόγω της ανθρώπινης δραστηριότητας.
    -Αν ο στόχος της λεγόμενης τρομοκρατίας είναι η απαξίωση του πολτικού και κοινωνικού καθεστώτος και η γελοιοποίηση του εγχώριου συστήματος όπως αναφέρεις αυτός έχει επιτευχθεί από άλλους με σκάνδαλα όπως αυτά του Βατοπεδίου, του Χρηματιστηρίου, των ομολόγων, των χιλιάδων παράνομων προσλήψεων στο Δημόσιο κτλ
    -Πιστεύω ότι ελάχιστοι τρομοκρατούνται από τέτοιες ενέργειες αλλά πάρα πολλοί από τον βασικό μισθό, την αυθαιρεσία στον εργασιακό χώρο , την χαοτική κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, την έντονη εγκληματικότητα στα αστικά κέντρα. Η πραγματική τρομοκρατία έχει περάσει προ πολλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 1 ετεροχρονισμενη ερωτηση.. Διαβασες την προκηρυξη για τη βομβα στη βουλη?
    Αλλη 1.. Απο ολες τις βομβες που εχουν μπει ποσες φορες τραυματιστηκε καποιος περαστικος?
    Κ 1 υπολογισμο.. Ποσες φορες Σκοτωθηκε ο περαστικος απο τυπους που μας 'προστατευουν απο τη τρομοκρατια'?
    Για να μην ψαξεις πολυ δες τελευταια 10ετια μονο.. Αμα δεν το βρεις θα σου πω εγω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή