Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2009

O πολιτικός Έλληνας

 Μουζακιάρη Βένη

Η πολιτική αλήθεια εκλαμβάνεται και κρίνεται σύμφωνα με τα βιώματα, τις σκέψεις και το περιβάλλον του καθενός. Στην Ελλάδα όλοι οι άνθρωποι, ενεργοί πολιτικά και μη, έχουν γνώμη, παρατηρούν τα πολιτικά δρώμενα, κριτικάρουν και στην πλειονότητά τους περιμένουν.
Τι περιμένουν?
Περιμένουν πολλά.Από μια προσωπική, δίκη τους διευκόλυνση και παροχή θέσης δημόσιου ενδιαφέροντος και κρατικής μισθοδοσίας μέχρι την πολυπόθητη πολιτικοκοινωνική ανατροπή της επικρατούσας κατάστασης.

Στην Ελλάδα, οι Έλληνες αλλά και στο εξωτερικό οι συμπαθέστατοι και φίλοι ομογενείς ξέρουν από πολιτική. Γνωρίζουν να μιλούν πολιτικά, να αξιολογούν πολιτικούς αλλά πέρα από κάθε αμφιβολία γνωρίζουν από κυβερνητικό έργο.Το κυβερνητικό έργο είναι αντικείμενο εξειδίκευσης πολλών και συγκεκριμένα εδρεύει από τη βουλή, την Ρηγίλλης και την Ιπποκράτους μέχρι τα σχολεία, πανεπιστήμια, καφενεία και το σαλόνι μας.

Ωστόσο υπάρχουν και άτομα, τα οποία δεν υιοθετούν και δεν αποδέχονται το απόλυτο εθνικό χόμπυ της πλειονότητας του ελληνικού λαού και δηλώνουν πως δεν τους αφορά η πολιτική, δεν ψηφίζουν ή δεν ψηφίζουν συνειδητά και σύμφωνα με μια πολιτική ιδεολογία (βλ.άκυρο).
Αυτή η κατάσταση χρήζει άμεσης διόρθωσης. Είναι σημαντικό τόσο για την πολιτική υπόσταση και εξέλιξη του τόπου όσο και για την πολιτική και ιδεολογική στάση του κάθε ένα να γνωρίζει και να πιστεύει στην πολιτική.Για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις και παρερμηνείες δεν υποχρεωμένος κάποιος να δεχτεί τον Γιώργο, την Ντόρα, τον Αντώνη, την Αλέκα, τον Καρατζαφέρη, τον Αλέξη και τον Ψωμιάδη, αλλά να έχει διάθεση να αποκτήσει πολιτική στάση και πολιτικό λόγο (το τελευταίο κρίνεται δύσκολο επομένως δηλώνεται σαν προαιρετικό). Αν δεν ασχολείσαι εσύ με κάτι ,τότε επιτρέπεις σε άλλους να ασχοληθούν μαζί του και μην ξεχνάς ότι αυτοί οι άλλοι υπάρχει μια πολύ μικρή,αμελητέα πιθανότητα να μην είναι καλοί και να κάνουν κακό.

Η πολιτική στην Ελλάδα είναι ταυτόσημη με την Ελλάδα.Η κατάσταση αυτή είναι γεγονός. Ίσχυε,ισχύει και θα ισχύει.Υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν άτομα που δεν υπηρετούν όμορφα, νόμιμα και ηθικά την πολιτική. Αυτό όμως ίσως να είναι και το προαπαιτούμενο για μια όμορφη, ηθική και νόμιμη πολιτική καθώς μέσα από συγκρούσεις και λάθη θα επέλθει αισιόδοξα νομοτελειακά η πολιτική στην προκειμένη περίπτωση κάθαρση.

Οι Έλληνες κάνουν πολιτική στην Ελλάδα.Ψηφίζουν, ανεβάζουν, περιμένουν, κρίνουν, συνεχίζουν ή κατεβάζουν .
Έχουν πολιτική δύναμη. Έχουν πολιτική δύναμη επειδή τελικά γνωρίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου